Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Admin_DDN
|
|
Offline |
1000p |
 |
|
Co oglądają nasze dzieci ?
" .... Pięcioletnia córka moich znajomych zapytała mnie czy oglądam w telewizji programy ?Trudne sprawy? i ?Dlaczego ja?? Gdy usłyszała, że nie, zaczęła mówić do mnie dziwnym językiem. A to o panu, który miała pięć żon i z każdą dziecko, a to o wujku, który spał w jednym łóżku ze swoją córką.
Zapytałam mamę dziewczynki co to za hity w telewizji pozwala oglądać swojemu dziecku. W odpowiedzi usłyszałam, że za bardzo to ona nie wie, bo jest tak zmęczona po przyjściu z pracy, że włącza dziecku telewizję i ma święty spokój. Na mój stanowczy protest stwierdziła, że faktycznie oglądanie programów telewizyjnych trzeba ograniczyć. Czy ograniczyła, nie wiem, ale sama z ciekawości postanowiłam zobaczyć co ogląda pięciolatka i co ją tak zafascynowało. Zobaczyłam i zaniemówiłam. A to dlatego, że w godzinach popołudniowych emitowane są programy pokazujące patologię społeczną.
Opowieści o zdradach małżeńskich, konkubinatach, molestowaniu seksualnym, kazirodztwie, przestępstwach, oszustwach, sięgające bruku. Oto jak w przejaskrawiony sposób media pokazują polskie społeczeństwo. Pięcioletnie dziecko wszelką wiedzę chłonie jak gąbka. Gdy widzi takie obrazki jest przekonane, że to coś normalnego i nie daj Boże zacznie tak samo postępować. Zwłaszcza, gdy rodzice nie mają kontroli nad tym skąd wiedzę o życiu ich pociecha
czerpie.( Czytaj więcej?) ..."
http://www.katolickarodzina.pl/wychowan ... zieci.html
http://dzieckonmp.wordpress.com/2013/04 ... ent-139854
_________________ + Z Bogiem i Maryją.
|
|
Na górę |
|
 |